Kakový dezert s pomerančovou příchutí
40 min.
Ingredience
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 100gramůCukr moučkový
- 200mililitrůMléko polotučné
- 4kusyVejce slepičí
- 50gramůKakao
- 10mililitrůTresť pomerančová
- 30gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
320 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
14 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
239 mg
Cukr
25 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce vložíme žloutky, přisypeme cukr, a rozetřeme. Přidáme kakao, mouku, postupně přilijeme mléko a důkladně rozmícháme. Hrnec postavíme na oheň, za stálého míchání necháme zhoustnout.
- 2Do odstavené směsi vmícháme sníh z bílků, zakápneme pomernačovou esencí, vlijeme do máslem vymazaných formiček, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 15 minut.
- 3Dezerty podáváme horké přímo ve formičkách, doplníme pouze lžičku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.