Kalamáry na smetaně
60 min.
Ingredience
- 50gramůCibule
- 800gramůKalamáry
- 150gramůPórek
- 100mililitrůVíno bílé
- 250mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 40gramůMáslo čerstvé
- 5gramůPepř černý mletý
- 5gramůSůl
- 40gramůMrkev kořen
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
403 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
19 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Očištěné kalamáry nakrájíme na kousky. Oloupaný pórek a mrkev nakrájíme na nudličky, cibuli na kostičky.
- 2Zeleninu krátce osmahneme na másle, přidáme kalamáry, osolíme, opepříme, zalijeme vínem, zakryjeme a při mírné teplotě vaříme 30 minut.
- 3Poté přidáme smetanu a vaříme dalších 10-15 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.