Kalamáry s rajčaty a špenátem
100 min.
Ingredience
- 80mililitrůOlej rostlinný
 - 100gramůCibule
 - 3lžíceKopr čerstvý
 - 140gramůPassata (drcená rajčata)
 - 1,5lžícePyré rajčatové
 - 1lžičkaSůl
 - 800mililitrůVývar zeleninový
 - 0,5lžičkaPepř černý mletý
 
- Na blanšírování špenátu
- 1kilogramŠpenát listový čerstvý
 - 1,8litryVoda pitná
 
 - Na vaření kalamárů
- 1,5kilogramyKalamáry
 - 1,8litryVoda pitná
 
 
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
574 kcal
Bílkoviny
57 g
Tuky
25 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
7 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Očištěné a opláchnuté kalamáry nakrájíme na kousky, vložíme do vroucí vody a vaříme zhruba 45 minut. Uvařené vyjmeme a necháme okapat. Cibuli nakrájíme nadrobno, kopr nasekáme najemno. Špenát opláchneme a 3 minuty blanšírujeme.
 - 2Na oleji zpěníme cibuli, přidáme špenát, chvíli smažíme, vmícháme kalamáry a podusíme. Před koncem varu přidáme rajčata, pyré, sůl, pepř, kopr, zalijeme vývarem a dusíme na mírném plameni 15 minut.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.