Kalíšky s kakaovým krémem
55 min.
Ingredience
- 1špetkaSůl
- 3lžíceKakao - prášek
- 7kusůVejce slepičí
- 130gramůCukr krupice
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1litrMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
428 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
18 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
1 g
Cukr
33 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 240C.
- 2Mléko s cukrem přivedeme k varu a za stálého míchání přidáme kakao.
- 3Vejce, žloutek a špetku soli ušleháme metličkou. Přidáme horké mléko a dobře promícháme.
- 4Směs rozdělíme do skleněných kalíšků. Pekáč vyložíme pečícím papírem, naplníme do poloviny vodou a kalíšky do něj postavíme. Snížíme teplotu na 210C a dáme na 4Ominut do trouby. Poté kalíšky vyjmeme a necháme vychladnout.
- 5Až do podávání uchováváme v lednici.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.