Kambala se slanou hořčičnou pěnou
30 min.

Ingredience
- 2kusyKambala
- 1lžíceHořčičné semínko
- 2lžíceOlej olivový
- 120gramůŠpenát listový čerstvý
- 1špetkaSůl
- 2kusyVaječný bílek slepičí
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 2lžícePetržel - nať
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
966 kcal
Bílkoviny
125 g
Tuky
47 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
855 mg
Cukr
319 mg
Postup přípravy
- 1Kambaly naporcujeme na 8 filetů a naskládáme na plech vyložený pečicím papírem, který jsme zlehka potřeli olejem. Maso ochutíme solí, pepřem a nasekanou petrželkou.
- 2Smetanu ušleháme, vmícháme hořčičná semínka, špetku soli a lžíci nasekané petrželky. Poté zlehka zamícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků a špetky soli.
- 3Vzniklou hořčičnou pěnou potřeme ryby a pečeme 6-8min v troubě předehřáté na 240-250C. Nakonec je ještě 1min zapečeme pod rozpáleným grilem.
- 4Špenátové listy potřeme olejem, osolíme, opepříme, rozdělíme na talíře, poklademe na ně horké filety a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.