Kančí bok pečený
100 min.

Ingredience
- 30gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 2gramyDivoké koření celé
- 50gramůTuk
- 1000gramůKančí bok
- 600mililitrůVoda pitná
- 15gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
159 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
8 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
74 mg
Vápník
3 mg
Postup přípravy
- 1Kančí maso očistíme, opláchneme, osolíme, opepříme a posypeme je kořením.
- 2Připravené maso vložíme do pekáče, přidáme tuk, podlijeme vodou a za občasného přelévání vypečenou šťávou a podlévání vodou pečeme dozlatova. Maso během pečení obracíme a tučnější části propichujeme, aby se tuk lépe vypékal.
- 3Upečené maso vyjmeme, vysmahneme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vodou a rozmícháme. Vzniklou šťávu nejméně 20 minut vaříme.
- 4Ke konci varu šťávu přisolíme a nakonec ji procedíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.