Kančí guláš s husou
120 min.
Ingredience
- 600gramůKančí maso
 - 400gramůHusí maso
 - 200mililitrůHusí krev
 - 25mililitrůOcet vinný červený
 - 100gramůSádlo škvařené
 - 200gramůCibule
 - 800gramůVývar z hovězích kostí
 - 250mililitrůVíno červené
 - 150gramůHříbky čerstvé
 - 2kusyVaječný žloutek slepičí
 - 4stroužkyČesnek
 - 10gramůSůl
 - 2gramyPepř černý mletý
 - 3gramyMajoránka
 - 3gramyNové koření mleté
 - 600gramůBrambory vařené
 
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
642 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
32 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Odblaněné kančí a husí maso nakrájíme na kostky. Husí krev smícháme s octem a rozkvedláme v ní žloutky. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, hříbky nakrájíme na plátky, česnek prolisujeme.
 - 2V hrnci na sádle zpěníme cibuli, přisypeme kostky masa, osolíme, opepříme, okořeníme mletým novým kořením, krátce orestujeme, zalijeme vývarem z kostí, červeným vínem, přidáme plátky hříbků a dusíme téměř doměkka.
 - 3Za stálého míchání přilijeme krevní směs se žloutky, ovoníme majoránkou, ochutíme česnekem, podle chuti dosolíme a dodusíme.
 - 4Hotový guláš rozdělíme na talíře, přiložíme vařené brambory a podáváme.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.