Kančí řízky na žampionech
60 min.
Ingredience
- 200gramůCibule
- 120gramůTuk
- 25gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 1litrVoda pitná
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1000gramůKančí kýta
- 50gramůSlanina vepřová
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
283 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
18 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
724 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Kančí kýtu očistíme, omyjeme a nakrájíme přes vlákno na řízky, které naklepeme a okraje jemně nařízneme.
- 2Na tuku osmažíme jemně nakrájenou cibuli do zlatavé barvy, vložíme osolené řízky a krátce je po obou stranách osmahneme. Zaprášíme prosátou moukou, znovu osmahneme, zalijeme vodou a přidáme mletý pepř. Za občasného promíchání zvolna dusíme doměkka.
- 3Žampiony očistíme, opláchneme, nakrájíme na kostičky a osmahneme je na slanině drobně nakrájené a částečně roztavené. Zastříkneme trochou procezené šťávy z masa, krátce podusíme a přidáme do šťávy k řízkům.
- 4Nakonec pokrm jen krátce podusíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.