Kančí řízky na žampionech

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
283 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
18 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
724 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kančí kýtu očistíme, omyjeme a nakrájíme přes vlákno na řízky, které naklepeme a okraje jemně nařízneme.
  • 2
    Na tuku osmažíme jemně nakrájenou cibuli do zlatavé barvy, vložíme osolené řízky a krátce je po obou stranách osmahneme. Zaprášíme prosátou moukou, znovu osmahneme, zalijeme vodou a přidáme mletý pepř. Za občasného promíchání zvolna dusíme doměkka.
  • 3
    Žampiony očistíme, opláchneme, nakrájíme na kostičky a osmahneme je na slanině drobně nakrájené a částečně roztavené. Zastříkneme trochou procezené šťávy z masa, krátce podusíme a přidáme do šťávy k řízkům.
  • 4
    Nakonec pokrm jen krátce podusíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.