Kapie plněné sýrovou směsí
20 min.

Ingredience
- 320gramůKapie
- 50gramůSýr smetanový tavený 45%
- 150mililitrůMléko polotučné
- 50gramůŠunka dušená
- 20gramůKečup
- 2gramyPepř černý mletý
- 4gramySůl
- 15gramůPetržel kudrnka
- 20gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
154 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
11 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
291 mg
Vápník
1 g
Postup přípravy
- 1Šunku nakrájíme na drobné kostičky, petrželku posekáme najemno, čtyři kapie zbavíme jádřinců, vložíme do vroucí osolené vody a povaříme 3 minuty, scedíme a necháme okapat.
- 2V pánvi rozehřejeme kousek másla, přisypeme šunku, orestujeme, podlijeme mlékem, přidáme pokrájený tavený sýr a mícháme, dokud se sýr nerozpustí. Do krému již mimo oheň přimícháme petrželku, kečup, pepř a podle chuti sůl, je-li třeba.
- 3Vzniklým krémem naplníme kapie a podáváme jako teplý předkrm.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.