Kapr po zámecku
45 min.
Ingredience
- 3stroužkyČesnek
 - 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
 - 1kusSalát ledový
 - 8kusůRajčata Cherry
 - 1špetkaSůl
 - 1špetkaPepř černý mletý
 - 1kusCitrony
 - 4krajíceChléb toastový
 - 1lžičkaKoření na ryby
 - 2lžíceOlej slunečnicový
 - 1000gramůKapr obecný
 
- Na marinádu
- 2lžíceOlej olivový
 - 2lžíceSůl mořská
 - 3stroužkyČesnek
 - 50gramůKopr čerstvý
 - 1kusCitrony
 
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
577 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
23 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Rybu omyjeme a vykostíme. Pokrájíme ji na menší kousky. Osolíme a promícháme s prolisovaným česnekem a kořením na ryby. Vymačkáme šťávu z jednoho citronu.
 - 2Rybí kousky opepříme a zlehka obalíme v mouce. Na rozpáleném slunečnicovém oleji rybu prudce osmažíme. Necháme ji, aby z ní okapal přebytečný tuk. Na menší kousky roztrháme omyté salátové listy. Smícháme je s cherry rajčátky.
 - 3Přichystáme marinádu. Mořskou sůl vsypeme do hmoždíře a rozdrtíme paličkou. Přidáme česnek, nadrobno nasekaný kopr a olej. Přilijeme šťávu z jednoho citronu a přisypeme špetku rybího koření.
 - 4Toastový chléb opečeme v toastovači.
 - 5Osmažené kousky kapra přelijeme marinádou a podáváme s opečenými toasty.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.