Kapr smažený ve vinném těstíčku
40 min.
Ingredience
- 1000gramůKapr obecný
 - 20gramůSůl
 - 120gramůVejce slepičí
 - 70gramůMouka pšeničná hladká T 650
 - 70gramůMouka pšeničná hrubá
 - 0,5decilitrVíno bílé
 - 2lžíceOlej stolní
 - 200gramůTuk
 
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
390 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
28 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
389 mg
Cukr
140 mg
Postup přípravy
- 1Očištěného kapra zbavíme kůže a hřbetní kosti. Maso omyjeme, nakrájíme na porce a mírně osolíme.
 - 2Z vajec rozšlehaných s vínem, z hladké a hrubé mouky a trošky oleje připravíme těstíčko, ve kterém jednotlivé porce smáčíme. Zvolna je v horkém tuku smažíme do zlatavé barvy.
 - 3Po usmažení kapra ihned podáváme.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.