Kapustové řízky
55 min.
Ingredience
- 1kusCibule
 - 400gramůKapusta hlávková
 - 1lžičkaSůl
 - 4kusyVejce slepičí
 - 100gramůMouka pšeničná hrubá
 - 1stroužekČesnek
 - 100gramůSalám krůtí měkký
 - 4lžíceStrouhanka
 - 1špetkaMajoránka
 - 4lžíceMouka pšeničná hladká T 650
 - 100mililitrůOlej stolní
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
544 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
36 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou, na jemno pokrájenou cibuli zpěníme na oleji, přidáme na kostičky nakrájený salám a zaprášíme moukou. Vložíme očištěnou, rozkrájenou kapustu, koření a rozetřený česnek. Zamícháme a dusíme asi 15 minut. Během dušení ještě občas mícháme. Nakonec vmícháme 2 vejce a po ztuhnutí necháme směs vychladnout.
 - 2Z vychladlé směsi tvarujeme řízky, obalíme je v hladké mouce, vejcích a ve strouhance, zprudka osmažíme na oleji.
 - 3Podáváme s bramborovou kaší.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.