Kapustový mozeček
30 min.

Ingredience
- 1kusCibule
- 8kusůVejce slepičí
- 700gramůKapusta hlávková
- 30gramůSádlo škvařené
- 30gramůSlanina vepřová
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaKmín celý
- 1lžičkaSůl
- 4lžíceMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
369 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
24 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Omytou kapustu rozkrojíme na čtvrtky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Vyjmeme ji, necháme okapat a nakrájíme na nudličky.
- 2Na rozehřátém sádle zpěníme jemně nakrájenou cibuli a slaninu, přidáme kmín, kapustu a dobře prohřejeme.
- 3Nakonec vše zalijeme vejci rozšlehanými se solí a mlékem, opepříme a mícháme, až se vejce srazí.
- 4Podáváme s vařenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.