Kapustový nákyp s uzeným masem
50 min.
Ingredience
- 200gramůMoravské uzené maso
 - 1špetkaPepř černý mletý
 - 1lžičkaSůl
 - 600gramůKapusta hlávková
 - 100gramůMáslo čerstvé
 - 4kusyVejce slepičí
 - 120gramůStrouhanka
 - 1šálekMléko polotučné
 - 2litryVoda pitná
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
597 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
38 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Kapustu uvaříme v osolené vodě do poloměkka a necháme okapat.
 - 2Žloutky utřeme s máslem,přidáme strouhanku pokropenou mlékem, nasekané maso, kapustu, osolíme, opepříme a na závěr lehce vmícháme sníh z bílků.
 - 3Zapékací mísu vymastíme, vysypeme strouhankou, směs do ní vložíme a pečeme půl hodiny v předehřáté troubě.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.