Karamelizovaná červená cibule s vinnou klobásou
35 min.

Ingredience
- Karamelizovaná cibule
- 5kusůCibule červená
- 60gramůMáslo čerstvé
- 2,5lžičkyCukr krupice
- 2lžíceOcet vinný
- 1špetkaSůl
- Pečená vinná klobása
- 600gramůKlobása vinná
- 2lžíceOlej Heliol jedlý
- 4lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
722 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
54 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou červenou cibuli rozkrájíme na poloviny, které pak pokrájíme na tenké půlměsíčky. Vinnou klobásu rozdělíme na 4 porce, každou stočíme do tvaru šneka, konce přichytíme párátky, poté je obalíme v hladké mouce.
- 2Ve větší (nejlépe teflonové) pánvi rozehřejeme olej a klobásu pomalu opečeme z každé strany do zlatohněda.
- 3V druhé nepřilnavé pánvi rozehřejeme máslo, na něm cibuli usmažíme pomalu dozlatova. Občas ji promícháme, dáme pozor, abychom ji nepřipálili, měla by se pomalu smažit 15 - 20 minut. Přibližně po 8 -10 minutách smažení k cibuli přimícháme cukr, ocet a špetku soli.
- 4Každou porci opečené vinné klobásy obložíme karamelizovanou cibulí a hned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.