Karamelový krém
55 min.
Ingredience
- 6kusůVejce slepičí
- 2kusyVanilkový lusk
- 340gramůCukr krupice
- 1litrMléko polotučné
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
418 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
12 g
Sacharidy
65 g
Cukr
56 g
Vápník
241 mg
Postup přípravy
- 1Nejprve připravíme hnědý karamel tak, že v kastrůlku smícháme 200g cukru a 100ml vody a cukr necháme mírně zkaramelizovat. Nalijeme do formy s vysokými okraji.
- 2Troubu předehřejeme na 180C.
- 3Vanilkové lusky podélně rozpůlíme, vyškrábneme semínka a zahřejeme s mlékem. Mléko nám nesmí začít vařit.
- 4V míse utřeme zbylý cukr s vejci a dalšími žloutky. Na tuto směs nalijeme teplé mléko a vše pak zcedíme přes jemné síto. Nalijeme do formy a pečeme 30minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.