Karbanátky s vejci
55 min.

Ingredience
- 4kusyVejce slepičí
- 300gramůMaso mleté - mix
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4lžíceMouka sójová plnotučná
- 1lžíceOmáčka sójová
- 2stroužkyČesnek
- 100mililitrůOlej stolní
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5šálekMléko polotučné
- 0,5kusŽemle tuková
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
553 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
50 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
291 mg
Cukr
472 mg
Postup přípravy
- 1Omyté maso nakrájené na kousky, jemně umeleme spolu s namočenou a vymačkanou žemlí. Vše promícháme se solí, pepřem, sójovou omáčkou a prolisovaným česnekem. Zahustíme trochou sójové mouky.
- 2Hmotu rozdělíme na 4 kousky a každý zformujeme na karbanátek po jedné straně s důlkem. Karbanátky necháme v chladu odležet asi 30 minut.
- 3Potom do důlku klepneme vejce a karbanátky zvolna pečeme na oleji.
- 4Podáváme s vařenými bramborami nebo s bramborovou kaší.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.