Karbanátky z hrachové kaše
95 min.
Ingredience
- 50gramůAnglická slanina
- 2kusyBrambory vařené
- 1hrstStrouhanka
- 1špetkaMajoránka
- 1hrnekOlej rostlinný
- 2lžičkySůl
- 1kusCibule
- 2kusyVejce slepičí
- 1stroužekČesnek
- 2,05litryVoda pitná
- 500gramůHrách žlutý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1483 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
111 g
Sacharidy
90 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Hrách přebereme, promyjeme, v hrnci zalijeme asi 2 l vody (měla by sahat zhruba 1 cm nad hrách) a vaříme 45 minut. Osolíme, povaříme ještě čtvrt hodiny a rozmixujeme dohladka.
- 2Jemně nakrájenou cibuli zpěníme na pokrájené slanině a odstavíme z ohně. Přidáme do hrachové kaše, vmícháme žloutky, česnek utřený se solí a majoránkou, nastrouhané brambory a dle potřeby zahustíme strouhankou.
- 3Ze směsi tvoříme karbanátky, obalíme v rozšlehaných bílcích nastavených 2 lžícemi vody, ve strouhance a smažíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.