Karbanátky z tuňáka s okurkovou omáčkou
28 min.
Ingredience
- 1lžičkaPepř černý mletý
 - 1kusOkurka salátová
 - 1kusCibulka jarní
 - 320gramůTuňák v oleji
 - 80gramůStrouhanka
 - 2lžíceMajonéza
 - 130gramůJogurt bílý
 - 2lžičkySůl
 - 1kusVejce slepičí
 - 1lžíceKopr čerstvý
 - 50mililitrůOlej rostlinný
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
446 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
29 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
1 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Okurku oloupeme, podélně rozkrojíme a vyjmeme semínka. Nastrouháme nahrubo, vložíme do cedníku, osolíme a promícháme. Asi 15 minut necháme tekutinu z okurky odkapávat do misky.
 - 2Cibuli očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Tuňáka slijeme, promícháme a dáme ho do misky se strouhankou, plátky cibule, vejcem, majonézou, pepřem a solí. Vše dobře promícháme. Z hmoty tvoříme asi 2 cm silné karbanátky.
 - 3Okapanou okurku propláchneme studenou vodou, necháme znovu vykapat a přebytečnou tekutinu ještě vymačkáme. Okurku promícháme s jogurtem, solí, pepřem a koprem. Zakryjeme a necháme v chladu.
 - 4Na pánvi rozpálíme olej, vložíme do něj karbanátky a pečeme z každé strany, až lehce zhnědnou.
 - 5Hotové karbanátky dáme na mísu, ozdobíme snítkami kopru a podáváme s okurkovou omáčkou.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.