Karbanátky z vařeného uzeného masa II
35 min.

Ingredience
- 400gramůVepřová uzená plec
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1,5lžíceMouka polohrubá
- 1hrstStrouhanka
- 2kusyVejce slepičí
- 0,1litrMléko polotučné
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1špetkaSůl
- 150mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
680 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
65 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
133 mg
Cukr
406 mg
Postup přípravy
- 1Vařené uzené maso nakrájíme na menší kostky a umeleme.
- 2Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, zalijeme ji mlékem, řádně rozmícháme a svaříme na hustou kaši. Po odstavení z ohně přimícháme namleté maso, osolíme, okořeníme, přidáme žloutky a směs řádně promícháme. Dle potřeby přisypeme strouhanou housku.
- 3Prkénko posypeme strouhanou houskou a utvoříme na něm 8 menších karbanátků, omočíme je v rozšlehaných bílcích, obalíme ve strouhané housce a usmažíme. Smažíme je krátce, neboť jsou všechny přísady již předvařené.
- 4Usmažené karbanátky skládáme na papírové ubrousky, aby okapal přebytečný tuk.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.