Karbanátky z vařeného uzeného masa II

35 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
680 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
65 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
133 mg
Cukr
406 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vařené uzené maso nakrájíme na menší kostky a umeleme.
  • 2
    Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, zalijeme ji mlékem, řádně rozmícháme a svaříme na hustou kaši. Po odstavení z ohně přimícháme namleté maso, osolíme, okořeníme, přidáme žloutky a směs řádně promícháme. Dle potřeby přisypeme strouhanou housku.
  • 3
    Prkénko posypeme strouhanou houskou a utvoříme na něm 8 menších karbanátků, omočíme je v rozšlehaných bílcích, obalíme ve strouhané housce a usmažíme. Smažíme je krátce, neboť jsou všechny přísady již předvařené.
  • 4
    Usmažené karbanátky skládáme na papírové ubrousky, aby okapal přebytečný tuk.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.