Karbanátky zapečené s bramborami

80 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
827 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
63 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Uvaříme brambory ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme a rozpůlíme.
  • 2
    Nakrájený rohlík namočíme do mléka a vymačkáme.
  • 3
    Oloupeme a nakrájíme cibuli. Na dvou lžících oleje osmahneme polovinu cibule.
  • 4
    Opečenou cibuli a vymačkaný rohlík vmícháme do mletého masa, osolíme, opepříme a přidáme sladkou papriku. Vytvarujeme 4 karbanátky, které osmahneme na pánvi po obou stranách 3 minuty.
  • 5
    Přidáme mouku a zapražíme, zalijeme masovým vývarem a vmícháme zakysanou smetanu.
  • 6
    Vymažeme pekáč a doprostřed položíme karbanátky. Půlky brambor narovnáme vedle karbanátků a brambory přelijeme připravenou smetanovou omáčkou. Posypeme nastrouhaným sýrem, strouhankou a zelenou petrželkou.
  • 7
    30 minut pečeme ve vyhřáté troubě.
  • 8
    Podáváme s nakládanou okurkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.