Karbanátky zapečené s bramborami
80 min.

Ingredience
- 2kusyCibule
- 1hrstPetržel - nať
- 6lžicOlej stolní
- 500gramůBrambory
- 500gramůVepřové maso mleté
- 2lžíceStrouhanka
- 50gramůTuk
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 200mililitrůZakysaná smetana
- 1špetkaPaprika mletá sladká
- 1kusRohlíky bílé
- 50gramůSýr Eidam cihla 40%
- 250mililitrůHovězí vývar základní
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 100mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
827 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
63 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Uvaříme brambory ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme a rozpůlíme.
- 2Nakrájený rohlík namočíme do mléka a vymačkáme.
- 3Oloupeme a nakrájíme cibuli. Na dvou lžících oleje osmahneme polovinu cibule.
- 4Opečenou cibuli a vymačkaný rohlík vmícháme do mletého masa, osolíme, opepříme a přidáme sladkou papriku. Vytvarujeme 4 karbanátky, které osmahneme na pánvi po obou stranách 3 minuty.
- 5Přidáme mouku a zapražíme, zalijeme masovým vývarem a vmícháme zakysanou smetanu.
- 6Vymažeme pekáč a doprostřed položíme karbanátky. Půlky brambor narovnáme vedle karbanátků a brambory přelijeme připravenou smetanovou omáčkou. Posypeme nastrouhaným sýrem, strouhankou a zelenou petrželkou.
- 730 minut pečeme ve vyhřáté troubě.
- 8Podáváme s nakládanou okurkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.