Kari omáčka s fenyklem

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
199 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
15 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Fenykl nakrájený na plátky zalijeme osolenou vodou, přidáme máslo a rozdrobenou zeleninovou bujon a vaříme 8 minut. Potom slijeme a necháme dobře okapat. Vývar uschováme. Pekáček vymažeme zbývajícím máslem a rozložíme do ní plátky fenyklu. Plátky rajčat rozložíme na fenykl.
  • 2
    Osolíme a opepříme. Troubu předehřejeme na 200 °C. Asi 100 ml vývaru z fenyklu smícháme se zakysanou smetanou, smetanou a moukou. Necháme jednou vzkypět. Vmícháme žloutek a omáčku dochutíme solí, pepřem, kari, octem a cukrem. Přelijeme přes zeleninu a v horké troubě zapékáme asi 15 minut. Před podáváním posypeme pažitkou a jemnou fenyklovou natí.
  • 3
    Podáváme s bramborovou kaší nebo s rýží.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.