Karlovarský knedlík
80 min.
Ingredience
- 2lžíceMinerální voda perlivá
- 1lžičkaSůl
- 560gramůMouka pšeničná hrubá
- 110gramůMáslo čerstvé
- 6kusůVaječný žloutek slepičí
- 6kusůVaječný bílek slepičí
- 250mililitrůMléko polotučné
- 100gramůŽemle tuková
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
654 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
26 g
Sacharidy
83 g
Vláknina
2 g
Cukr
452 mg
Postup přípravy
- 1Utřeme máslo se solí, postupně vmícháme žloutky, po lžících mléko, mouku a karlovarskou minerálku.
- 2Osmažíme na másle nakrájenou housku a z bílků si ušleháme sníh.
- 3Vše smícháme.
- 4Namočíme ubrousek a vyždímáme, potřeme jej máslem a vlijeme do něj těsto. Zavážeme a vaříme v osolené vodě 1 hodinu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.