Karlovarský kotouč
100 min.

Ingredience
- 100gramůAnglická slanina
- 1,5lžíceMáslo čerstvé
- 2kusyOkurky nakládané
- 1lžičkaMouka pšeničná hladká T 650
- 150gramůVepřová uzená plec
- 1,25kilogramyTelecí plec
- 3kusyVejce slepičí
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
538 kcal
Bílkoviny
61 g
Tuky
29 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Telecí maso očistíme, omyjeme a osušíme. Poté jej rozřízneme na plát, naklepeme, osolíme a poklademe tenkými plátky slaniny, plátky vařeného uzeného masa a vejci umíchánými na másle. Plát masa svineme, ovážeme motouzem. Vložíme na větší část rozpuštěného másla a opečeme ze všech stran. Jakmile je kotouč opečený, podlijeme jej mírně a za častého polévání šťávou jej pečeme 1 až 1 1/4 hodiny.
- 2Jakmile je kotouč upečený, vyjmeme jej, šťávu zahustíme máslem smíchaným s moukou a krátce povaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.