Karotka se smetanou
35 min.

Ingredience
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 750gramůKarotka
- 1špetkaSůl
- 1lžičkaCukr krupice
- 6lžicSmetana 12% (konzumní)
- 10gramůPetržel - nať
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 0,5litrHovězí vývar základní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
174 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
8 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
5 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Karotku očistíme a nakrájíme na hranolky. V hrnci ji zalijeme vývarem, přidáme sůl, cukr, máslo a vše dusíme.
- 2Když se šťáva téměř vydusí, odstavíme z ohně a přilijeme smetanu rozkvedlanou se žloutkem.
- 3Před podáváním pokrm posypeme sekanou petrželovou natí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.