Kaše z pohanky se žampiony
25 min.
Ingredience
- 250gramůPohanka
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 6kusůCibule
- 500gramůŽampiony čerstvé
- 1hrstPetržel - nať
- 1hrstCibule - nať
- 1decilitrVývar zeleninový
- 100gramůZakysaná smetana
- 1litrVoda pitná
- 2lžičkyOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
379 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
10 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
10 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Na rozehřáté velké pánvi bez oleje za stálého míchání opražíme dozlatova pohanku. Pak přilijeme vařící vodu a přikrytou pohanku 5 minut vaříme.
- 2Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobnou. Cibulovou a petrželovou nať opláchneme studenou vodou a nakrájíme na malé kousky. Žampiony omyjeme, necháme okapat a nakrájíme na plátky.
- 3V druhé pánvi rozehřejeme olej a na něm osmahneme nakrájenou cibuli, pak přidáme plátky žampionů a na středním ohni ještě chvíli smažíme. Směs posypeme nakrájenou petrželkou a cibulovou natí, opepříme a osolíme, zalijeme vývarem, promícháme, necháme přejít varem a nakonec vmícháme zakysanou smetanu.
- 4Pohankovou kaši dáme na servírovací talíře a přelijeme omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.