Káva ze západu Indie
10 min.
Ingredience
- 1kusPomeranče
 - 2špetkyMuškátový oříšek
 - 2špetkySkořice mletá
 - 5decilitrůVoda pitná
 - 1lžíceKáva mletá
 - 4kostkyCukr kostkový
 - 100gramůSmetana 33% (šlehačka)
 - 0,25litrRum bílý
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
284 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
9 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Z vody a kávy připravíme filtrovanou kávu. Bílý rum vlijeme do vhodné nádoby, vložíme jemně nastrouhanou pomerančovou kůru, skořici s muškátovým oříškem a necháme 5 minut namáčet.
 - 2Připravenou kávu rozlijeme do 4 vysokých sklenic. Přes každou sklenici položíme ležet kávové lžičky. Na každou lžičku dáme 1 kostku cukru, který přelijeme směsí z rumu a pomeranče a zápalkou zapálíme. Necháme všechno vyhořet. Když na lžičkách máme už jen modrý plamínek, lžičky vložíme do kávy.
 - 3Nakonec každou sklenici s kávou ozdobíme vyšlehanou šlehačkou a kávu servírujeme.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.