Kávový fondán
105 min.
Ingredience
- 300mililitrůMléko plnotučné
 - 1kilogramCukr třtinový
 - 200gramůMáslo čerstvé
 - 5lžicKáva instantní
 - 2lžíceKakao - prášek
 - 2lžíceSirup kukuřičný
 - 120gramůMandle
 - 300mililitrůMléko zahuštěné slazené
 
Počet porcí:
80Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
90 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
3 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
225 mg
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Cukr s mlékem rozehřejeme na mírném ohni a mícháme, dokud se nerozpustí, poté přidáme kakao, kávu, kondenzované mléko a sirup. Přivedeme k varu a šleháme 10 minut metlou.
 - 2Směs necháme chvilku chladnout a poté ji třeme do husté hmoty, do níž vmícháme nasekané mandle. Celou směs nalijeme do připravené formy a necháme ztuhnout.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.