Kavurma z vnitřností
160 min.
Ingredience
- 300gramůJátra vepřová
 - 400gramůHovězí srdce
 - 300gramůHovězí jazyk
 - 200gramůMáslo čerstvé
 - 10kusůPepř černý celý
 - 8stroužkůČesnek
 - 0,5lžíceSůl
 
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
508 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
40 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
149 mg
Cukr
67 mg
Postup přípravy
- 1Vnitřnosti z různých druhů masa (vepřové, hovězí, skopové, telecí)
 - 2nakrájíme na malé kousky a vložíme do hrnce, zalijeme je studenou vodou tak, aby byly ponořené. Osolíme a dusíme pod pokličkou.
 - 3Roztlučeme celý pepř s česnekem a přidáme ho do vody k masu. V průběhu vaření vložíme do vývaru 200 g másla.
 - 4Když je maso uvařené, vše opatrně vylijeme do vyšší mísy a necháme v lednici ztuhnout.
 - 5Toto jídlo je velmi oblíbené na Balkáně.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.