Kečupová omáčka jablečná

80 min.
Slovensko

Ingredience

Počet porcí:
50

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
23 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
927 mg
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rajčata omyjeme a nakrájíme na kostičky, papriky bez jádřinců nakrájíme na slabé nudličky, cibuli nadrobno, jablka oloupeme, vydlabeme jádřince a nastrouháme nahrubo. Vše vložíme do hrnce a dusíme asi 20 minut. Ručním mixérem rozmixujeme, přilijeme ocet, přidáme cukr, sůl, skořici, mletý hřebíček, mletou papriku a vaříme dohusta. Omáčka zhoustne, až se tekutina dostatečně odpaří, což může trvat i 1/2 hodiny. Omáčku necháme vychladnout a plníme do menších skleniček.
  • 2
    Používáme jako běžný kečup.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 31. 10. 2015
Kečupová omáčka jablečná
Tato omáčka opravdu chutná jako vynikající kečup. Rozhodně si ji musíte udělat. Je plná vitamínů a hlavně tehdy, když použijete suroviny z vlastní zahrady.