Kim chee

330 min.

Ingredience

Počet porcí:
1

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
238 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
8 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
5 g
Cukr
22 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čínské zelí podélně rozčtvrtíme, omyjeme a necháme okapat. Košťál odstraníme, mezi listy nasypeme 2lžíce soli, dáme do mísy a zakryté necháme 5h odležet. Poté omyjeme studenou vodou, necháme okapat a osušíme. Papriku přepůlíme, očistíme a nakrájíme na tenké nudličky. Oloupaný česnek a zázvor prolisujeme, promícháme se sójovou omáčkou, rýžovým octem, 5lžícemi vody a pálivou paprikou.
  • 2
    Směs koření a paprikové nudličky rozdělíme mezi zelí. Vložíme do mísy, zakryjeme talířem tak, aby ležel přímo na zelenině a zatížíme. Necháme 3dny odležet v lednici.
  • 3
    Před podáváním zelí vyjmeme z nálevu, necháme okapat a napříč nakrájíme na kousky. Dochutíme sezamovým olejem a podáváme k masu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.