Klobásky - cigáro

580 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
20

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
999 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
95 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
247 mg
Cukr
341 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Bůček bez kosti a kýtu nakrájíme na kostky a umeleme.
  • 2
    Ve velké nádobě zpracujeme maso s ostatními surovinami, až se maso lepí na ruce. To je důkaz dobrého promíchání.
  • 3
    Připravíme si narážečku s nástavcem o průměru 12 mm a 8-10 m skopových střívek (jedlého kolagenového střeva kalibru 17 - 19). Střevo nasuneme na narážečku, pomalu tlačíme a plníme střeva, aby byly klobásy pevné, a tvarujeme do požadované délky.
  • 4
    Naplněná střeva uložíme do chladu na 48 hodin. Než budeme klobásy udit, utřeme je, vložíme do udírny nastavené na 60 °C a udíme zhruba 8 - 9 hodin.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.