Knedlíky z rohlíků
27 min.
Ingredience
- 2,5litryVoda pitná
 - 10kusůRohlíky bílé
 - 500mililitrůMléko polotučné
 - 3kusyVejce slepičí
 - 2špetkySůl
 - 80gramůMáslo čerstvé
 - 100gramůMouka pšeničná hrubá
 
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
450 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
18 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
3 g
Cukr
223 mg
Postup přípravy
- 1Máslo rozpustíme, rohlíky nakrájíme na kostičky. V míse smícháme rohlíky, špetku soli, vejce rozšlehaná ve vlažném mléce, vlijeme máslo, přisypeme mouku, dobře promícháme.
 - 2Ve velkém hrnci vaříme vodu osolenou špetkou soli. Do vroucí vody vkládáme šišky knedlíků o průměru asi pět centimetrů. Knedlíky tvarujeme mokrýma rukama, aby se k rukám nelepily.
 - 3Knedlíky vaříme zhruba dvanáct minut, obracíme je a dbáme, aby se nepřichytily dna. Uvařené knedlíky překrojíme, aby vyšla pára. Knedlíky podáváme jako přílohu.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 10. 4. 2016
Knedlíky z rohlíků
Připravovala jsem dvě porce, ale množství vystačí i na porce tři. Tím, že jsem měla pečivo trochu starší, tak jsem musela použít více mléka. Velice doporučuji vaření ve fólii, tento způsob se mi osvědčil. Knedlíky dělávám i hrubší, ale pak vařím déle. Po odstranění fólie se můžou přetřít olejem. Palec nahoru.