Knedlíky ze syrových a vařených brambor

70 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
763 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
56 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
4 g
Cukr
643 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Uvařené brambory nastrouháme najemno, syrové brambory nastrouháme a vymačkáme z nich vodu.
  • 2
    Rychle vše smícháme, aby nám směs nezhnědla.
  • 3
    Osolíme a přidáme mouku. Tvoříme knedlíky o velikosti jablka a obalíme je v hrubé mouce.
  • 4
    Vaříme ve slané vodě 15-20 minut dle velikosti knedlíků, var nesmí být příliš prudký, aby se nám knedlíky nerozvařily.
  • 5
    Hotové knedlíky roztrhneme dvěma vidličkami a omastíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.