Knedlíky ze syrových a vařených brambor
70 min.
Ingredience
- 1lžíceSůl
- 2,5decilitryBrambory
- 2,5decilitryBrambory vařené
- 1,5šálkyMouka pšeničná hrubá
- 1,2šálkySádlo škvařené
- 2litryVoda pitná
- 1kusVejce slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
763 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
56 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
4 g
Cukr
643 mg
Postup přípravy
- 1Uvařené brambory nastrouháme najemno, syrové brambory nastrouháme a vymačkáme z nich vodu.
- 2Rychle vše smícháme, aby nám směs nezhnědla.
- 3Osolíme a přidáme mouku. Tvoříme knedlíky o velikosti jablka a obalíme je v hrubé mouce.
- 4Vaříme ve slané vodě 15-20 minut dle velikosti knedlíků, var nesmí být příliš prudký, aby se nám knedlíky nerozvařily.
- 5Hotové knedlíky roztrhneme dvěma vidličkami a omastíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.