Kokosová roláda

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1947 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
30 g
Sacharidy
418 g
Vláknina
7 g
Cukr
336 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Piškoty umeleme, přidáme cukr, mléko, rum a kakao. Vypracujeme vláčné těsto, které za pomoci cukru a kousku igelitu rozválíme na obdélník.
  • 2
    Vyválený plát dáme na 15 minut do chladničky, aby nám ztuhl.
  • 3
    Mezitím si připravíme kokosovou náplň z másla, kokosové moučky a cukru.
  • 4
    Tu pak rozetřeme na ztuhlý plát a svineme do rolády. Z tohoto množství lze vytvořit dvě menší rolády.
  • 5
    Povrch polijeme čokoládovou polevou. Necháme do druhého dne v chladu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 9. 12. 2015
Kokosová roláda
Této roládě neodolá žádná naše návštěva. Nesmí chybět v seznamu našeho vánočního cukroví. Někdy roládu polévám čokoládou a někdy ne, záleží na momentální chuti 😉 i bez polevy je vynikající. Komu by se zdála při zpracování tužší, doporučuji zředit uvařenou mletou kávou 😉