Koktejl z hlávkového zelí

30 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
181 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
15 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do kastrůlku s vařící vodou pomalu, pomocí lžíce dáme vejce. Povaříme je 10 minut natvrdo, scedíme, necháme vychladnout. Potom vejce oloupeme a nakrájíme na malé kostičky.
  • 2
    Hlávkové zelí zbavíme poškozených listu, rozpůlíme, vyřízneme košťál. Zelí nakrájíme na tenké nudličky, které poklademe do salátových skleněných mističek.
  • 3
    Příprava zálivky: ve vhodné nádobě smícháme dohromady majonézu, kečup, jogurt, hořčici. Promícháme, ochutnáme a podle chutě dochutíme solí, pepřem, citrónovou šťávou. Opět promícháme. Připravenou zálivkou přelijeme každou porci zelí, povrch posypeme nakrájenými vejci. Nakonec porce posypeme nasekaným koprem.
  • 4
    Koktejly až do podávání udržujeme v lednici.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.