Koktejlový předkrm z mořských plodů
15 min.
Ingredience
- 200gramůHumr
 - 200gramůChobotnice
 - 150gramůCeler sterilovaný
 - 2kusyHrušky
 - 1kusGrapefruity
 - 3mililitryCitronová šťáva
 - 1špetkaSůl
 - 200gramůMajonéza
 - 2lžíceKečup ostrý
 - 80gramůSmetana 33% (šlehačka)
 - 10gramůPetržel - nať
 - 0,5špetkaPepř černý mletý
 - 0,5lžičkaKari koření
 - 0,5lžičkaWorcester (worcesterská omáčka)
 - 0,5kusKapie
 
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
402 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
32 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
4 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Humra a chobotnici nakrájíme na malé kousky a dáme do misky. Oloupaný celer spolu s hruškami a grepy nakrájíme na malé kousky, které vložíme do misky k mořským plodům. Vše pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme, přidáme kari koření, worcester a dobře promícháme.
 - 2Majonézu metlou prošleháme s ostrým kečupem, smícháme spolu s vyšlehanou šlehačkou a spojíme se směsí v misce. Ještě jednou vše důkladně promícháme a koktejl vložíme do lednice.
 - 3Před podáváním dobře vychlazený koktejl porcujeme do širokých koktejlových, anebo šampaňských sklenic.
 - 4Ozdobíme tenkými proužky sterilizované kapie a lístky petrželové natě.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.