Koláč plněný mrkví
90 min.
Ingredience
- Křehké těsto na zeleninový koláč [54393]
- 125gramůMáslo čerstvé
- 650gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 5lžicVoda pitná
- 0,5lžičkaSůl
- Na náplň
- 125gramůMáslo čerstvé
- 500gramůMrkev kořen
- 2centilitryDolin - Vermouth
- 0,5špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100mililitrůZakysaná smetana
- 100mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 1kusVejce slepičí
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 0,5kusPomeranče
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1272 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
69 g
Sacharidy
134 g
Vláknina
10 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Křehké těsto na zeleninový koláč [54393]:
- 2Do misky vsypeme mouku, přidáme chladné máslo, vlijeme vodu a přisypeme sůl. Vařečkou a podle potřeby i rukama vypracujeme hladké tužší těsto, které na 30 minut vložíme odpočinout do chladničky. Pak z něj vyválíme plát a rozprostřeme do formy.
- 3V pánvi rozehřejeme máslo a na něm podusíme na hrubém struhadle nastrouhanou mrkev. Zalijeme vermutem a posypeme nadrobno nasekanou mrkvovou natí (2 lžíce). Osolíme a opepříme.
- 4V misce rozmícháme zakysanou smetanu, smetanu ke šlehání, dva žloutky, jedno celé vejce, kůru nastrouhanou z jedné poloviny chemicky neošetřeného pomeranče, směs osolíme a opepříme. Zalijeme smetanovou směsí koláč.
- 5Předehřejeme si troubu na 200 ºC. Pečeme 45 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.