Koláč s čerstvými broskvemi

80 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
645 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
28 g
Sacharidy
94 g
Vláknina
6 g
Cukr
68 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 180 °C. Dortovou formu o průměru 25 cm vymažeme máslem.
  • 2
    Čerstvé broskve na pár vteřin namočíme do vroucí vody, abychom je mohli sloupnout. Poté broskve rozpůlíme a zbavíme pecek.
  • 3
    Do mísy prosejeme mouku s práškem do pečiva a sůl. Odstavíme.
  • 4
    Změklé máslo s moučkovým cukrem ušleháme mixerem do pěny. Postupně přidáme vejce a suchou směs.
  • 5
    Hotové těsto přeneseme do formy, povrch upravíme, poklademe půlkami broskví (řezem do těsta), posypeme krupicovým cukrem, zakapeme citronovou šťávou. Dort pečeme zhruba hodinu. Do těsta vpíchneme špejli, pokud se těsto nelepí, je dort hotový.
  • 6
    Podáváme teplý, zdobený našlehanou šlehačkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.