Koláč s citrónem a šlehačkou
50 min.
Ingredience
- 80gramůCukr krupice
- 8kusůVejce slepičí
- 100gramůMouka pšeničná hrubá
- 3kusyCitrony
- 0,25litrSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
220 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
13 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
2 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Cukr utřeme se žloutky, přisypeme mouku, strouhanou citrónovou kůru /z jednoho citrónu/ a důkladně promícháme, potom přidáme tuhý sníh z bílků.
- 2Těsto dáme do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané formy.
- 3Pečeme ve vyhřáté troubě.
- 4Vychladlý koláč pokapeme citrónovou šťávou /z jednoho citrónu/ nastříkáme šlehačku a podle chuti pocukrujeme.
- 5Dva citróny zbavíme kůry, nakrájíme na tenké plátky a ozdobíme jimi koláč.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.