Koláč s datlemi a medem
35 min.
Ingredience
- 300gramůListové těsto
- 250gramůDatle sušené
- 250gramůMed včelí
- 40gramůMáslo čerstvé
- 100mililitrůVoda pitná
- 50mililitrůPomerančová šťáva
- 100gramůMandle plátky
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
620 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
28 g
Sacharidy
87 g
Vláknina
3 g
Cukr
35 g
Postup přípravy
- 1Plech vyložíme papírem na pečení, na něj dáme plát listového těsta, potřeme roztaveným máslem, vložíme do trouby a pečeme 15 až 20 minut do zlatova. Těsto vyjmeme a necháme chladnout.
- 2V pánvi rozehřejeme med, přilijeme vodu, pomerančovou šťávu, sušené fíky trochu pokrájíme a přidáme do pánve. Prohřejeme, naneseme na těsto, rozetřeme po celé ploše, posypeme plátky mandlí, naporcujeme a ještě teplé podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.