Koláč s dýní

130 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
802 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
52 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
2 g
Cukr
30 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Koláčovou formu vymažeme tukem.
  • 2
    V míse utvoříme žmolenkové těsto z prosáté hladké mouky, špetky soli a másla. Přidáme vody jen tolik, aby se nám těsto spojilo. Utvoříme z něj kouli a vložíme ji ve fólii na 1/2 hodiny do chladničky.
  • 3
    Na pomoučeném vále vypracujeme těsto dohladka, rozválíme kruhovou placku, pokud v koláčové formě přesahuje přes okraj, těsto odkrojíme, vykrájíme z něj ozdobné lístky, kterými ozdobíme okraj koláče a formu s těstem dáme na 15 minut do chladničky. Poté na těsto položíme pergamenový papír a na něj fazole. V troubě předehřáté na 200°C pečeme asi 12 minut. Papír s fazolemi odstraníme, teplotu snížíme na 190°C a koláč pečeme ještě asi 8 minut.
  • 4
    Rozmixovanou, vařenou či kompotovanou dýni našleháme spolu vejci, cukrem (nejlépe hnědým), šlehačkou, sirupem a kořením. Našlehanou směs vlijeme do upečeného koláče a při 190°C pečeme ještě dalších 40 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.