Koláč s fíky
150 min.
Ingredience
- 300gramůMouka pšeničná hladká T 650
 - 30gramůKypřicí prášek do pečiva
 - 20gramůCukr vanilka
 - 1kusCitrony
 - 250gramůMáslo čerstvé
 - 500gramůCukr moučkový
 - 8kusůVejce slepičí
 - 3lžíceOlej slunečnicový
 - 300gramůKokos sušený
 - 100gramůFíky sušené
 - 50gramůKokos - mletý (Kopra)
 
- Poleva
- 100gramůMed včelí
 - 100gramůCukr krupice
 - 2kusyPomeranče
 
 
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1159 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
63 g
Sacharidy
143 g
Vláknina
12 g
Cukr
97 g
Postup přípravy
- 1Do pánve dáme 20 g másla, které zahřejeme a opražíme na něm kokos. Potom necháme vychladnout. Do misky položíme na kousky nakrájené máslo, přidáme k němu cukr a vyšleháme na hladkou pěnu. Do ní za stálého šlehání přimícháváme vejce, připravený kokos, olej, pár kapek vymačkané citrónové šťávy, jemně nastrouhanou citrónovou kůru, prosátou mouku s kypřícím práškem, spolu s vanilkovým cukrem, nakrájené fíky a vše ještě dobře promícháme.
 - 2Plech vymažeme trochou másla, vysypeme 50 g kokosu a vylijeme do něho připravené těsto. Plech vložíme do nahřáté trouby a pečeme při 150 °C 60 minut.
 - 3Do kastrůlku dáme med, vymačkanou pomerančovou šťávu, nastrouhanou pomerančovou kůru a na slabém ohni vaříme tak dlouho, aby vznikl hustější sirup.
 - 4Upečený koláč vytáhneme z trouby, necháme trochu vychladnout a polijeme ho pomerančovým sirupem. Potom necháme vychladit a krájíme na úhledné trojúhelníky nebo čtverce.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.