Koláč s jablky a krémem
55 min.

Ingredience
- 5kusůVejce slepičí
- 150gramůMouka polohrubá
- 210gramůCukr moučkový
- 5lžicVoda pitná
- 40gramůMouka pšeničná hrubá
- 250gramůMáslo čerstvé
- 2 ks cukr vanilka
- 1kusPudinkový prášek - vanilkový
- 210gramůCukr moučkový
- 250gramůMáslo čerstvé
- 500mililitrůMléko plnotučné
- Na náplň
- 120gramůCukr krupice
- 1,3kilogramyJablka
- Na ozdobu
- 150gramůČokoláda na vaření
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1463 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
84 g
Sacharidy
170 g
Vláknina
7 g
Cukr
118 g
Postup přípravy
- 1Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince, jablka nahrubo nastrouháme, zakapeme citronovou šťávou, přimícháme vanilkový cukr a cukr krupici. Případnou šťávu z jablek slijeme.
- 2V míse ušleháme žloutky s cukrem, přidáme vlažnou vodu, prosátou mouku a lehce vmícháme pevný sníh z bílků.
- 3Jablka narovnáme v souvislé vrstvě na plech vyložený pečícím papírem, přelijeme těstem a v lehce předehřáté troubě pečeme zhruba 20 minut.
- 4Upečený koláč přeložíme na rovný tác tak, aby jablka byla nahoře, a odstraníme pečící papír. Koláč necháme vychladnout.
- 5V mezičase připravíme krém. V mléce rozšleháme pudinkový prášek s cukrem a za stálého míchání svaříme. Za občasného míchání necháme pudink zchladnout, poté do něj vmícháme máslo a vymícháme hladký krém.
- 6Vychladlý koláč rovnoměrně potřeme krémem a posypeme strouhanou čokoládou. Po ztuhnutí nakrájíme řezy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.