Koláč s jablky a revení
50 min.

Ingredience
- 1lžičkaCitronová kůra
- 100gramůReveň (Rebarbora)
- 3kusyCukr vanilka
- 150gramůJablka
- 150gramůCukr krupice
- 160gramůMouka polohrubá
- 30gramůHrozinky
- 2kusyVaječný bílek slepičí
- 4kusyVejce slepičí
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
193 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
3 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
1 g
Cukr
18 g
Postup přípravy
- 1Dvě vejce a dva žloutky smícháme s cukrem, přidáme citr.kůru, tuhý sníh ze 4 bílků a mouku.
- 2Vymaštěnou a hrubou moukou vysypanou formu naplníme do poloviny těstem, posypeme plátky jablek a kolečky spařené, oloupané reveně.
- 3Osladíme vanilkovým cukrem a posypeme rozinkami.
- 4Přidáme zbyvající těsto a zvolna pečeme v předehřáté troubě do růžova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.