Koláč s jahodami a sirupem
50 min.
Ingredience
- 1lžíceTuk
- 175gramůMáslo čerstvé
- 175gramůCukr moučkový
- 3kusyVejce slepičí
- 20gramůCukr vanilka
- 150gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 20gramůKypřicí prášek do pečiva
- 30mililitrůSirup Monin - jahodový
- 300gramůJahody zahradní
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
538 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
31 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
2 g
Cukr
31 g
Postup přípravy
- 1Do mísy vložíme měkké máslo, přisypeme moučkový cukr a vyšleháme do pěny. Mouku smícháme s práškem do pečiva a postupně přisypáváme do mísy. Přidáme vejce, stále šleháme, až vznikne hladké těsto. Třetinu těsta oddělíme a přimícháme jahodový sirup. Do zbylého těsta vmícháme vanilkový cukr. Formu vymažeme tukem, vložíme do ní vanilkové těsto a na něj rozprostřeme jahodové těsto. Formu vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba 35 minut.
- 2Koláč vyklopíme, necháme vychladnout, bohatě ozdobíme čerstvými jahodami, naporcujeme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.