Koláč s jahodami a sirupem

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
538 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
31 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
2 g
Cukr
31 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy vložíme měkké máslo, přisypeme moučkový cukr a vyšleháme do pěny. Mouku smícháme s práškem do pečiva a postupně přisypáváme do mísy. Přidáme vejce, stále šleháme, až vznikne hladké těsto. Třetinu těsta oddělíme a přimícháme jahodový sirup. Do zbylého těsta vmícháme vanilkový cukr. Formu vymažeme tukem, vložíme do ní vanilkové těsto a na něj rozprostřeme jahodové těsto. Formu vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba 35 minut.
  • 2
    Koláč vyklopíme, necháme vychladnout, bohatě ozdobíme čerstvými jahodami, naporcujeme a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.