Koláč s papájou a jahodami
35 min.
Ingredience
- 250gramůPapája zralá
 - 1lžíceMed včelí
 - 1lžičkaCitronová šťáva
 - 100gramůJahody zahradní
 - 2lžíceMáslo čerstvé
 - 2lžíceCukr moučkový
 - 4plátky Těsto filo
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
148 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
8 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
2 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Papáju omyjeme oloupeme, vydlabeme zrníčka a žlutooranžovou dutinu nakrájíme na 2 delší hranolky přibližně 3 x 3 cm. Zahradní jahody omyjeme, osušíme a rozkrájíme na poloviny.
 - 24 plátky těsta Filo rozložíme na vále, potřeme je rozpuštěným máslem a poskládáme je na sebe.
 - 3Papáju položíme ke kratším stranám těsta tak, že necháme volné okraje asi 2,5 cm, mezi ně položíme pokrájené jahody. Papáju pokapeme citronovou šťávou a potřeme medem. Okraje těsta přehneme přes ovoce a těsto zavineme.
 - 4Závin z Filo těsta položíme na plech s pečícím papírem tak, že bude spojení těsta vespod. Závin potřeme máslem, dáme do předehřáté trouby na 220°C. Pečeme 15 minut dozlatova.
 - 5Závin necháme vychladnout, pak posypeme práškovým cukrem, nakrájíme a podáváme.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.