Koláč Tatin s jablky
50 min.
Ingredience
- 100gramůMáslo čerstvé
- 1kusCitrony
- 250gramůListové těsto
- 6kusůJablka
- 100gramůCukr krupice
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
282 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
16 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
3 g
Cukr
22 g
Postup přípravy
- 1Formu na koláč vymažeme a vysypeme cukrem. Troubu předehřejeme na 180C.
- 2Jablka omyjeme, oloupeme, jadřince odstraníme a rozkrojíme na čtvrtiny. Kousky jablek vyskládáme do formy řezem dolů do tvaru kruhu. Pokapeme citronovou šťávou. Ve formě zahříváme na silném plameni asi 1minutu, dokud jablka nezískají zlatožlutou barvu.
- 3Listové těsto rozválíme na pomoučeném vále na plát, položíme na jablka a okraje zahneme směrem dolů. Pečeme asi 30minut.
- 4Hotový koláč vyklopíme na mělký talíř.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.