Koláčky bramborové s džemem
45 min.
Ingredience
- 2kilogramyBrambory vařené ve slupce
- 100gramůMáslo čerstvé
- 100gramůCukr krupice
- 300gramůMouka polohrubá
- 30gramůDroždí
- 1špetkaSůl
- 4lžíceDžem jahodový
- 2kusyVejce slepičí
- 50gramůSolamyl
- 0,13litrMléko polotučné
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
433 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
10 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
8 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Kvásek z vlažného mléka,lžíce cukru, droždí a trochy mouky necháme vykynout.
- 2V míse smícháme mouku s cukrem, škrobovou moučkou, solí, citrónovou kůrou a nastrouhanými bramborami.
- 3Žloutky a kváskem zaděláme těsto, nakonec přilijeme vlažné máslo.
- 4Zpracujeme tužší těsto které ihned vyválíme na plát, ten rozkrájíme na čtverce cca 8x8 a naplníme je džemem.
- 5Složíme protilehle k sobě, tak vzniknou šátečky. Necháme je v teple kynout.
- 6Vykynuté potřeme bílkem a pečeme na vymaštěném plechu nebo pečícím papíru v předehřáté troubě do zlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.