Koláčky bramborové s džemem

45 min.
Maďarsko

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
433 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
10 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
8 g
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kvásek z vlažného mléka,lžíce cukru, droždí a trochy mouky necháme vykynout.
  • 2
    V míse smícháme mouku s cukrem, škrobovou moučkou, solí, citrónovou kůrou a nastrouhanými bramborami.
  • 3
    Žloutky a kváskem zaděláme těsto, nakonec přilijeme vlažné máslo.
  • 4
    Zpracujeme tužší těsto které ihned vyválíme na plát, ten rozkrájíme na čtverce cca 8x8 a naplníme je džemem.
  • 5
    Složíme protilehle k sobě, tak vzniknou šátečky. Necháme je v teple kynout.
  • 6
    Vykynuté potřeme bílkem a pečeme na vymaštěném plechu nebo pečícím papíru v předehřáté troubě do zlatova.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.