Koláčky kynuté za studena
210 min.
Ingredience
- 1kusVejce slepičí
 - 25dekagramůMouka polohrubá
 - 1špetkaSůl
 - 2kusyVaječný žloutek slepičí
 - 7dekagramůMáslo čerstvé
 - 4dekagramyCukr vanilka
 - 0,06litrSmetana 12% (konzumní)
 - 0,5lžičkaCitronová kůra
 - 0,5dekagramDroždí
 
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
380 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
18 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
2 g
Cukr
169 mg
Postup přípravy
- 1Do mísy prosejeme mouku, přidáme sůl a citronovou kůru. Přilijeme droždí, které jsme nechali vykynout ve vlažné smetaně, 3 lžíce rozpuštěného másla, celé vejce a žloutek. Vypracujeme těsto a vložíme ho do navlhčeného ubrousku, který jsme ještě dobře vymazali máslem. Ubrousek volně zavážeme a ponoříme ho do vysokého hrnce se studenou vodou. Když se převrátí nebo vyplave na povrch, je těsto vykynuté (cca 2 hodiny). Potom z něho uděláme koláčky, které potřeme žloutkem, naplníme nádivkou a dáme péct asi na 20 min. při 180 °C. Ještě horké je hodně posypeme vanilkovým cukrem.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.